free log
≡ Menu

Asid Dalam Badan

keasidan dalam badan

Tidak ramai yang sedar bahawa antara punca penyakit kronik adalah keasidan badan yang berlebihan. Paras pH tubuh yang ideal adalah 7.3-7.45. Seandainya lebih rendah, maka tubuh badan mudah mendapat penyakit.

Terdapat banyak kesan buruk akibat asid berlebihan. Antaranya, organ-organ serta tisu badan berdekatan pengumpulan asid berlebihan akan sukar mendapat bekalan darah. Selain itu kadar oksigen dalam darah akan menurun. Lebihan asid juga boleh memberi tekana kepada buah pinggang,

Tubuh yang mengandungi paras pH yang rendah, yakni sisa asid yang tinggi, akan sukar menyerap vitamin dan mineral. Kalsium juga tidak dapat diserap dengan baik, menjadikan tulang rapuh dan mudah retak. Akhir sekali, ketumbuhan atau kanser menjadi ‘subur’ atau berkembang dengan pesat kerana ia ‘hidup’ dalam persekitaran berasid.

Banyak simptom yang membuktikan tubuh mengandungi lebihan asid yang banyak. Antaranya adalah mudah berasa penat, suhu badan yang rendah dan kecenderungan untuk menghidap penyakit. Tambahan itu, ruam atau kegatalan di kawasan-kawasan peluh, kulit kering, kuku dan rambut yang rapuh dan rosak, kekejangan, dan ulser mulut.

Penyumbang utama dalam penghasilan lebihan asid ini adalah amalan pemakan yang tidak sihat. Pemakanan yang harus diamalkan untuk tubuh badan sihat adalah:

1. Makan makanan berserat tinggi
2. Memasak menggunakan minyak zaitun ‘cold-pressed’.
3. Mengambil sekurang-kurangnya 500mg Vitamin C sehari ( dapat mengurangkan asid urik dalam tempoh satu hingga dua bulan).
4. Banyakkan buah-buahan dan sayur-sayuran.
5. Minum air kosong sekerap mungkin.
6. Banyakkan jenis karbohidrat kompleks.

Elakkan Makanan Dibawah:

1. Makanan dan minuman bergula.
2. Makanan siap proses atau sejuk beku,
3. Pastri, kek, biskut serta apa-apa yang terdiri dalam kategori karbohidrat ‘halus’ (‘refined carbohydrate’)
4. Alkohol.

Selain itu,tabiat merokok, tidur yang tidak mencukupi, malah cenderung berfikiran negatif dan meletakkan diri dalam tekanan juga menyumbang kepada penghasilan asid dalam badan. Kurangkan merokok, betulkan tabiat tidur, serta sering berfikir positif mampu membantu dalam mengurangkan sisa asid dalam badan.

Produk Yang Boleh Menutralkan Asid Dalam Badan : DISINI ===>> JINLIYUAN Penawar Asid,
Gout & Gastrik.

 

Incoming search terms:

cara bersihkan air kencing dari syabu,cara menghilangkan urine syabu,cara menghilangkan kesan syabu dalam badan,ubat cuci urine,berapa lama kesan syabu dalam air kencing,cuci air kencing dari syabu,cara membersihkan air kencing dari syabu,asid urik,cara hilangkan urine pil kuda,tanda badan berasid,tanda asid urik tinggi,buang asid dalam badan,badan berasid,cara mengurangkan asid dalam badan,tanda asid banyak dalam badan,ubat krisovin,ural untuk urine test,cara kurangkan asid dalam perut,cara cuci urine pil kuda,air ketum sangkut urine,asid dalam perut,cara menghilangkan kesan syabu dalam air kencing,kurangkan asid dalam badan,cara kurangkan asid dalam badan,cara buang asid dalam badan,asid berlebihan dalam badan,kesan syabu dalam air kencing,badan banyak asid,tanda tanda uric acid tinggi,punca asid berlebihan dalam badan,tanda tanda badan berasid,makanan berasid tinggi,cara buang asid berlebihan dalam badan,cara menurunkan uric acid,uric acid tinggi,cara menghilangkan asid dalam perut,apa itu asid urik,kegunaan urinary alkalinizer,cara hilangkan asid dalam badan,tanda badan banyak asid,punca asid urik tinggi dalam badan,cara hilangkan kesan syabu,kesan asid urik tinggi,cara kurangkan asid urik,asid dalam badan,kegunaan ural sachet,urine test syabu,tanda asid tinggi dalam badan,punca uric acid tinggi,apa itu uric acid,cara menghilangkan asid urik,cara untuk clear urine,cara menghilangkan asid dalam badan,asid perut berlebihan,fungsi ural,punca asid urik tinggi,cara untuk clear urine ice,cara menghilangkan urine meth,uric acid menyebabkan kegatalan badan,cara clear urine batu,ubat untuk clear urine farmasi,cara nak elak sangkut urine test,neutral urin syabu,hilangkan kesan syabu,bagaimana cara untuk merawat asid berlebihan dalam badan
1 comment… add one
  • izzwan June 16, 2015, 8:10 am

    ubat ni boley clear kn dri kesan dadah tak?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.