free log
โ‰ก Menu

Cara Mengecilkan Lengan

cara mengecilkan lengan, cara mengecilkan lengan dengan cepat, cara mengecilkan lengan tangan, cara mengecilkan lengan dan paha, cara mengecilkan lengan dan bahu, cara mengecilkan lengan secara alami, cara mengecilkan lengan tangan dengan cepat, cara mengecilkan lengan atas, cara mengecilkan lengan dan betis dengan cepat

Kebanyakan daripada kita menginginkan lengan yang kurus agar lebih tampak berkeyakinan dalam menunjukkan personaliti diri. Namun seiring dengan peningkatan seseorang manusia, ia bukanlah perkara mudah untuk mendapat dan mempertahankan saiz lengan yang ideal.

Oleh yang demikian, berikut merupakan beberapa tips mudah yang boleh dijadikan panduan jika berkeinginan memperolehi lengan yang kurus.

Cara mengecilkan lengan

1. Jaga pemakanan

Makanan akan mempengaruhi saiz dan berat badan seseorang manusia. Bagi yang tidak tahu untuk mengawal pemakanan, mereka lebih berpotensi untuk mempunyai berat badan yang lebih. Oleh itu, anda haruslah menjaga pemakanan kerana ia boleh membantu anda untuk mendapatkan lengan yang kurus dan ideal dengan berat badan anda. Antara makanan yang harus diutamakan untuk mendapatkan lengan yang kurus adalah buah-buahan, sayur-sayuran, daging, bijiran, produk berasaskan tenusu serta makanan yang mempunyai karbohidrat yang rendah. Melalui pengambilan pemakanan yang disebutkan, ia akan memudahkan anda untuk mendapatkan lengan yang kurus.

2. Melakukan senaman aerobik

Senaman aerobik juga akan membantu seseorang untuk mendapatkan saiz lengan yang kurus. Antara kaedah yang selalu digunakan adalah melalui latihan kincir angina atau lebih dikenali sebagai โ€œwindmillโ€. Cara senaman windmill adalah dengan mengangkat kedua belah tangan seperti kedudukan kincir angin serta tangan kanan anda cuba untuk mencapai hadapan kaki kiri. Setelah itu, anda bangun dan mengulang kembali pergerakan dengan menggunakan tangan kiri bagi mencapai hadapan kaki kanan. Lakukan senaman ini akan membuatkan anda mempunyai lengan tangan yang lebih kurus dan ideal.

Anda Gemuk? Mahu Kurus? Klik Sini!

3. Angkat berat

Melakukan latihan gim seperti mengangkat berat akan membantu seseorang individu untuk mendapatkan bentuk atau saiz badan yang diinginkan. Angkat berat merupakan satu aktiviti yang digemari oleh ahli gim dan baban tersebut bermula daripada beban yang paling ringan hinggalah beban yang berat sesuai dengan keperluan dan kemampuan seseorang. oleh itu, jika anda ingin mempunyai lengan yang kurus anda boleh membuatlah latihan angkat berat tersebut 3 kali seminggu. Lakukan mengikut kemampuan anda dan anda juga boleh membuat latihan tersebut di rumah dengan membeli peralatan angkat berat atau mencuba cara lain seperti mengangkat botol yang berisi air.

4. Senaman push-up

Selain itu, melakukan senaman push-up juga membantu untuk mendapatkan lengan yang kurus. Tambahan lagi, push-up juga akan mengurangan tisu lemak yang terdapat di bahagian bawah lengan. Anda boleh melakukan senaman push-up dimana sahaja mengikut keselesaan anda dan pastinya di rumah adalah lebih baik untuk melakukan senaman tersebut. Jadikan push-up sebagai rutin harian agar misi untuk mendapatkan lengan yang kurus tercapai dengan waktu yang lebih cepat.

5. Minum air

Air merupakan keperluan penting dalam tubuh manusia. Air memberikan banyak memberikan kelebihan seperti menyalurkan tenaga dalam diri kita. Selain itu, air merupakan keperluan yang berkemampuan mengeluarkan toksin yang terdapat dalam diri seseorang. oleh itu, adalah digalakkan untuk minum air sebanyak 8 gelas dalam masa sehari kerana ia akan membantu mengekalkan tahap kesihatan anda dengan lebih baik.

Rahsia Badan Langsing | Langsing Dalam 30 Hari

Cara mengecilkan lengan

14 comments… add one
  • Denaihati June 7, 2013, 10:43 am

    terima kasih perkongsiannya. lengan kurus mungkin ramai kaum wanita yang inginkan.

    • Kedai Online June 7, 2013, 10:47 am

      Terima Kasih Tuan Denai Hari ๐Ÿ™‚

  • titan June 8, 2013, 7:20 pm

    ohh..ada gak cara nak kecilkan lengan rupanya. baru gua tahu. hoho

  • kuruskan badan February 4, 2014, 10:02 am

    terima kasih untuk perkongsian ๐Ÿ™‚
    kalau lengan besar x cantik juga huhu

  • norhayati suaib March 2, 2014, 2:45 pm

    Yang Penting Kena Konsisten,baru dapat hasil memuaskan

  • Vitamin Shaklee March 15, 2014, 1:33 am

    Perkongsian yang menarik admin. Nak kurus ni kalau tak kena langkah yang betul, protein pun ngelak nak ambik, memang ada peluang badan kurus tapi menggeleber macam orang tua..huhu

    Saya ada berkongsi bagaimana vitamin semulajadi dapat membantu menguruskn badn sehingga 5-6 kg dalam masa 2-3 bulan. Untuk ibu menyusu yang nak kurus pun ada.

    • nano November 20, 2014, 4:10 am

      klinik kesihatan sendiri telah bgatau jenama shaklee tak elok untuk masa panjang

  • Fatimah April 5, 2014, 3:09 am

    perkongsian yang menarik admin.
    saya pun nak share cara turun berat dengan sihat dan berkesan..bukan kurus je, sihat skali..jemput jenguk kalo minat ye..untuk bf mom yg nk kurus tanpa jejas production susu pon ada..proven true n effective! 10kg dalam 4 bulan/kurang berat badan tanpa risiko/formula diet berkesan

  • tanda tanya May 23, 2014, 8:41 am

    Bkan ke angkat berat besarkan lagi kita punya lengan dgn muscles ??

  • Linda June 21, 2014, 2:00 pm

    Macam menarik sahaja dan boleh cuba juga nak kuruskan lengan nie

  • nadia August 30, 2014, 4:58 pm

    Saya juga ada amalkan senaman yang dapat membantu lagi untuk menguruskan paha dan lengan saya yang bermasalah ini. Dari segi pemakanan, saya juga amalkan pengambilan suplemen semulajadi bagi membantu membakar kalori dan proses detoks yang lebih teratur. Jom lawat blog saya Saya juga amalkan senaman begini. Almaklumla selepas beranak 2 ni. Ada juga tips saya kongsikan untuk kuruskan paha. Jom lawati blog saya.

    http://suplement4us.blogspot.com/

  • rostimawti September 11, 2014, 7:03 am

    nak kurus? bersenam dan berdiet produk yang terbukti berkesan..

  • Gluta August Acerola Cherry April 26, 2017, 11:30 pm

    Remarkable! Its genuinely remarkable paragraph, I have got much clear idea
    on the topic of from this piece of writing.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.