free log
≡ Menu

Cara Mengecilkan Lengan

cara mengecilkan lengan, cara mengecilkan lengan dengan cepat, cara mengecilkan lengan tangan, cara mengecilkan lengan dan paha, cara mengecilkan lengan dan bahu, cara mengecilkan lengan secara alami, cara mengecilkan lengan tangan dengan cepat, cara mengecilkan lengan atas, cara mengecilkan lengan dan betis dengan cepat

Kebanyakan daripada kita menginginkan lengan yang kurus agar lebih tampak berkeyakinan dalam menunjukkan personaliti diri. Namun seiring dengan peningkatan seseorang manusia, ia bukanlah perkara mudah untuk mendapat dan mempertahankan saiz lengan yang ideal.

Oleh yang demikian, berikut merupakan beberapa tips mudah yang boleh dijadikan panduan jika berkeinginan memperolehi lengan yang kurus.

Cara mengecilkan lengan

1. Jaga pemakanan

Makanan akan mempengaruhi saiz dan berat badan seseorang manusia. Bagi yang tidak tahu untuk mengawal pemakanan, mereka lebih berpotensi untuk mempunyai berat badan yang lebih. Oleh itu, anda haruslah menjaga pemakanan kerana ia boleh membantu anda untuk mendapatkan lengan yang kurus dan ideal dengan berat badan anda. Antara makanan yang harus diutamakan untuk mendapatkan lengan yang kurus adalah buah-buahan, sayur-sayuran, daging, bijiran, produk berasaskan tenusu serta makanan yang mempunyai karbohidrat yang rendah. Melalui pengambilan pemakanan yang disebutkan, ia akan memudahkan anda untuk mendapatkan lengan yang kurus.

2. Melakukan senaman aerobik

Senaman aerobik juga akan membantu seseorang untuk mendapatkan saiz lengan yang kurus. Antara kaedah yang selalu digunakan adalah melalui latihan kincir angina atau lebih dikenali sebagai “windmill”. Cara senaman windmill adalah dengan mengangkat kedua belah tangan seperti kedudukan kincir angin serta tangan kanan anda cuba untuk mencapai hadapan kaki kiri. Setelah itu, anda bangun dan mengulang kembali pergerakan dengan menggunakan tangan kiri bagi mencapai hadapan kaki kanan. Lakukan senaman ini akan membuatkan anda mempunyai lengan tangan yang lebih kurus dan ideal.

Anda Gemuk? Mahu Kurus? Klik Sini!

3. Angkat berat

Melakukan latihan gim seperti mengangkat berat akan membantu seseorang individu untuk mendapatkan bentuk atau saiz badan yang diinginkan. Angkat berat merupakan satu aktiviti yang digemari oleh ahli gim dan baban tersebut bermula daripada beban yang paling ringan hinggalah beban yang berat sesuai dengan keperluan dan kemampuan seseorang. oleh itu, jika anda ingin mempunyai lengan yang kurus anda boleh membuatlah latihan angkat berat tersebut 3 kali seminggu. Lakukan mengikut kemampuan anda dan anda juga boleh membuat latihan tersebut di rumah dengan membeli peralatan angkat berat atau mencuba cara lain seperti mengangkat botol yang berisi air.

4. Senaman push-up

Selain itu, melakukan senaman push-up juga membantu untuk mendapatkan lengan yang kurus. Tambahan lagi, push-up juga akan mengurangan tisu lemak yang terdapat di bahagian bawah lengan. Anda boleh melakukan senaman push-up dimana sahaja mengikut keselesaan anda dan pastinya di rumah adalah lebih baik untuk melakukan senaman tersebut. Jadikan push-up sebagai rutin harian agar misi untuk mendapatkan lengan yang kurus tercapai dengan waktu yang lebih cepat.

5. Minum air

Air merupakan keperluan penting dalam tubuh manusia. Air memberikan banyak memberikan kelebihan seperti menyalurkan tenaga dalam diri kita. Selain itu, air merupakan keperluan yang berkemampuan mengeluarkan toksin yang terdapat dalam diri seseorang. oleh itu, adalah digalakkan untuk minum air sebanyak 8 gelas dalam masa sehari kerana ia akan membantu mengekalkan tahap kesihatan anda dengan lebih baik.

Rahsia Badan Langsing | Langsing Dalam 30 Hari

Cara mengecilkan lengan

Incoming search terms:

senaman kecilkan lengan,cara kecilkan lengan,cara nak kecilkan lengan,cara kecilkan paha,kecilkan lengan,cara kuruskan lengan,cara kecilkan peha,senaman untuk kecilkan lengan,cara nak kecilkan paha,cara kuruskan peha,senaman mengecilkan lengan,petua kecilkan lengan,cara nak kuruskan peha,kuruskan peha,cara nak kuruskan lengan,cara kecilkan punggung,cara kecilkan lengan dalam masa seminggu,kuruskan lengan,cara nak kecilkan peha,senaman kecilkan peha,tips kecilkan lengan,kecilkan paha,senaman kecilkan paha,cara untuk kecilkan lengan,senaman kuruskan lengan,petua kecilkan paha,kecilkan peha,tips kuruskan peha,cara buang lemak di lengan,cara kuruskan paha,cara mengecilkan punggung,tips kuruskan lengan,petua kecilkan peha,senaman kecilkan lengan tangan,cara nak kurus peha,cara untuk kuruskan lengan,cara nak kecilkan punggung,cara senaman kecilkan lengan,cara menghilangkan lemak di lengan,cara untuk mengecilkan lengan,cara nak kecilkan lengan dengan cepat,cara mengecilkan lengan dengan cepat,senaman mengecilkan paha,cara untuk kecilkan paha,senaman kecilkan lengan dan paha,petua kuruskan peha,senaman kecilkan punggung,tips kecilkan peha,tips kecilkan paha,macam mana nak kecilkan lengan,petua kecilkan lengan tangan,senaman kempiskan perut dan peha,cara menguruskan peha,senaman lengan,petua mengecilkan lengan,cara hilangkan lemak di lengan,cara kuruskan lengan dan bahu,senaman untuk mengecilkan lengan,cara nak kuruskan lengan tangan,cara membuang lemak di lengan,cara kuruskan lengan tangan,senaman lengan untuk perempuan,cara untuk kecilkan peha,cara menguruskan lengan,senaman untuk kecilkan paha,cara kecilkan lengan dengan cepat,senaman kecilkan lengan dengan cepat,senaman mengecilkan peha,cara mengecilkan lengan,macam mana nak kecilkan paha,petua kuruskan lengan,cara kecikkan lengan,cara untuk kuruskan paha,macam mana nak kuruskan lengan,kuruskan lengan tangan,kecilkan punggung,macam mana nak kecilkan peha,kuruskan lengan dengan cepat,petua mengecilkan paha,nak kuruskan lengan,cara kecik kan peha,petua tradisional kecilkan lengan,senaman untuk kurus lengan,macam mana nak kuruskan peha,senaman untuk kuruskan lengan,senaman kuruskan badan untuk perempuan,cara kuruskan pipi,petua tradisional kecilkan payudara,kecilkan lengan dengan cepat,cara kempiskan peha,tips kuruskan paha,senaman kuruskan peha,senaman untuk kecilkan lengan tangan,cara nak hilangkan lemak di lengan,senaman untuk mengecilkan payudara,cara nak kuruskan paha,petua kecilkan punggung,senaman kecilkan bahu,kurangkan lemak di lengan,cara nak kecilkan payudara,cara kuruskan lengan dan paha,nak kecilkan paha,tips kecilkan punggung,cara kuruskan lengan dan peha,cara nak kecilkan paha dan betis,petua kempiskan perut dan peha,cara mengecilkan lengan tangan,petua hilangkan lemak di lengan,kecilkan lengan dan peha,cara mengecilkan payudara dengan cepat,produk kecilkan lengan,cara kecilkan payudara,cara kuruskan lengan dengan cepat,cara kecikkan peha,kuruskan lengan dan peha,cara nak mengecilkan lengan,petua kuruskan muka,cara mengurangkan lemak di lengan,cara kecil kan paha,kecilkan lengan dalam seminggu,cara nak mengecilkan paha,senaman untuk mengecilkan paha,cara kecil kan lengan,petua kecilkan payudara,senaman kecilkan payudara,tips nak kuruskan peha,cara kecilkan punggung dan paha,tips kurus peha,petua kuruskan lengan tangan,cara mengecilkan punggung perempuan,petua kecilkan lengan dengan cepat,hilangkan lemak bawah lengan,senaman menguruskan lengan,cara nak kecilkan payudara perempuan,cara kecilkan bahu,hilangkan lemak di lengan,senaman untuk lengan,cara kecilkan tangan,petua kecilkan paha dan lengan,cara nak kecilkan peha dan punggung,tips kecilkan lengan dengan cepat,petua tradisional kecilkan paha,kuruskan lengan dalam seminggu,cara kecilkan lengan tangan,buang lemak di lengan,cara nak kecilkan paha dan lengan,senaman kecilkan paha dengan cepat,cara kuruskan muka,Cara nak kecikkan lengan,cara untuk mengecilkan punggung,bagaimana nak kecilkan lengan,cara nak kuruskan muka,petua mengecilkan peha,cara kecilkan paha dan punggung,cara menghilangkan lemak di lengan bawah,cara kecilkan punggung tanpa senaman,tips mengecilkan lengan,nak kecilkan lengan,senaman mengecilkan punggung,cara untuk kecilkan punggung,senaman kecilkan lengan dan peha,cara kecilkan lengan atas,nak kuruskan peha,senaman kecilkan paha dan betis,cara kecilkan lengan dan paha,exercise kecilkan lengan,cara kecilkan lengan tangan dengan cepat,senaman kuruskan lengan tangan,senaman untuk kempiskan perut dan peha,cara nak kecikkan peha,cara mengecilkan punggung dengan cepat,cara mengecilkan paha dan lengan,exercise untuk kecilkan lengan,senaman kecilkan perut,senaman untuk kecilkan paha dan lengan,yhs-fullyhosted_003,tips kecil kan lengan,senaman untuk mengecilkan peha,tips kuruskan lengan tangan,senaman kempiskan lengan,tips untuk kecilkan lengan,kurus lengan,cara kurangkan lemak di lengan,cara kecilkan peha dan punggung,senaman mengecilkan lengan tangan,cara mengecilkan paha dan punggung,senaman mengecilkan payudara,kecilkan lengan yang besar,cara nak kuruskan pipi,cara nak buang lemak di lengan,cara nak kecilkan bahu,cara kuruskan peha dan punggung,senaman untuk kecilkan peha dan punggung,cara kecilkan paha dan punggung dengan cepat,cara cara nak kecilkan lengan,cara kecil kan lengan tangan,cara hilangkan lemak bawah lengan,petua kecil kan lengan,petua buang lemak di lengan,cara mudah kecilkan lengan,macam mana nak kecilkan punggung,tip kecilkan lengan,cara kuruskan paha dan lengan,senaman mengecilkan lengan atas,cara mengecilkan punggung dan peha,produk kecilkan punggung dan peha,cara untuk membuang lemak di lengan,senaman kecikkan lengan,kecilkan paha dan betis,kecilkan paha dengan cepat,cara kurus lengan dengan cepat,lengan kurus,cara bakar lemak di lengan,cara kecilkan paha dan lengan,cara kecilkan kaki,cara menghilangkan lemak bawah lengan,macam mana nak kecilkan lengan tangan,cara nak kecilkan lengan tangan,cara kuruskan betis,lemak bawah lengan,tips kurangkan lemak di lengan,tips kecilkan payudara,cara senaman kecilkan peha dan punggung,cara mengecilkan bontot,cara tradisional kecilkan payudara,kecilkan lengan tangan,cara2 kecik kn bahagian perot bawah,cara untuk mengecilkan paha dan lengan dengan cepat,cara mengecilkan paha dan betis dalam waktu seminggu,kuruskan lengan dan paha,senaman untuk kecilkan payudara
14 comments… add one
  • Denaihati June 7, 2013, 10:43 am

    terima kasih perkongsiannya. lengan kurus mungkin ramai kaum wanita yang inginkan.

    • Kedai Online June 7, 2013, 10:47 am

      Terima Kasih Tuan Denai Hari 🙂

  • titan June 8, 2013, 7:20 pm

    ohh..ada gak cara nak kecilkan lengan rupanya. baru gua tahu. hoho

  • kuruskan badan February 4, 2014, 10:02 am

    terima kasih untuk perkongsian 🙂
    kalau lengan besar x cantik juga huhu

  • norhayati suaib March 2, 2014, 2:45 pm

    Yang Penting Kena Konsisten,baru dapat hasil memuaskan

  • Vitamin Shaklee March 15, 2014, 1:33 am

    Perkongsian yang menarik admin. Nak kurus ni kalau tak kena langkah yang betul, protein pun ngelak nak ambik, memang ada peluang badan kurus tapi menggeleber macam orang tua..huhu

    Saya ada berkongsi bagaimana vitamin semulajadi dapat membantu menguruskn badn sehingga 5-6 kg dalam masa 2-3 bulan. Untuk ibu menyusu yang nak kurus pun ada.

    • nano November 20, 2014, 4:10 am

      klinik kesihatan sendiri telah bgatau jenama shaklee tak elok untuk masa panjang

  • Fatimah April 5, 2014, 3:09 am

    perkongsian yang menarik admin.
    saya pun nak share cara turun berat dengan sihat dan berkesan..bukan kurus je, sihat skali..jemput jenguk kalo minat ye..untuk bf mom yg nk kurus tanpa jejas production susu pon ada..proven true n effective! 10kg dalam 4 bulan/kurang berat badan tanpa risiko/formula diet berkesan

  • tanda tanya May 23, 2014, 8:41 am

    Bkan ke angkat berat besarkan lagi kita punya lengan dgn muscles ??

  • Linda June 21, 2014, 2:00 pm

    Macam menarik sahaja dan boleh cuba juga nak kuruskan lengan nie

  • nadia August 30, 2014, 4:58 pm

    Saya juga ada amalkan senaman yang dapat membantu lagi untuk menguruskan paha dan lengan saya yang bermasalah ini. Dari segi pemakanan, saya juga amalkan pengambilan suplemen semulajadi bagi membantu membakar kalori dan proses detoks yang lebih teratur. Jom lawat blog saya Saya juga amalkan senaman begini. Almaklumla selepas beranak 2 ni. Ada juga tips saya kongsikan untuk kuruskan paha. Jom lawati blog saya.

    //suplement4us.blogspot.com/

  • rostimawti September 11, 2014, 7:03 am

    nak kurus? bersenam dan berdiet produk yang terbukti berkesan..

  • Gluta August Acerola Cherry April 26, 2017, 11:30 pm

    Remarkable! Its genuinely remarkable paragraph, I have got much clear idea
    on the topic of from this piece of writing.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.